* دو روز پیش 9 شهریور برابر با 30 اوت روز جهانی ناپدیدشدگان بود. ناپدید شدگان پدیده ای است در جریان جنگ ها، مهاجرت ها، درگیری های سیاسی بوجود آمده و سازمان ملل به دنبال سرنوشت این ناپدیدشدگان می باشد. علی روشنی نیز یکی از همین ناپدید شدگان محسوب میشود. در صورتی که وضعیت او روشن نشود باید از طریق سازمان ملل سرنوشت او را پیگیری کرد.
به گزارش سازمان ملل، هزاران نفر در جهان در شرایط نامطلوب و در مکانهایی که بستگان یا نمایندگان حقوقی آنها از آن خبر ندارند زندانی هستند. ناپدیدشدنهای اجباری توسط دولتها، همیشه بهخاطر جلوگیری از فعالیتهایی که فرد مفقود شده در آن درگیر است نیست. هدف همچنین مرعوب کردن خانوادهها، همکاران، و اطرافیان شخص است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ، عفو بینالملل و کمیساریای حقوق بشر در سازمان ملل ناپدیدشدن افراد توسط دولتها یا گروههای نظامی را به عنوان وسیلهای برای حل مناقشه یا ناآرامی، محکوم کرده و تلاش میکنند دولتها و ارتشها را در قبال ناپدید شدن فعالان سیاسی و دگراندیشان پاسخگو کنند. زندانی کردن افراد تحت شرایط مخفیانه یا نامعلوم، نقض جدی مفاهیم حقوق بشر است و در صورتی که در جریان مناقشه مسلحانه صورت گیرد ناقض قوانین بینالمللی است.
مادر صدیقه جعفریان – معزی
محمد معزی
تاریخ تولد : ۳۰ شهریور ۱۳۲۹
اعدام : ۲۳ دی ۱۳۶۰
زهرا معزی
تاریخ تولد : ۱۴ دی ۱۳۳۶
قتل : مرداد ۱۳۶۰عملیات فروغ جاویدان
علی معزی
تاریخ تولد : ۱۳ مرداد ۱۳۳۹
اعدام : ۵ شهریور۱۳۶۲
اشرف معزی
تاریخ تولد : ۱ شهریور ۱۳۴۱
اعدام : قتل عام ۱۳۶۷
حسن معزی
تاریخ تولد: ۲۰ تیر ۱۳۴۳
اعدام : قتل عام ۱۳۶۷
زینال روشنی – همسر زهرا
تاریخ تولد : ۳ تیر ۱۳۳۹
قتل : حین عملیات ۲۲ آبان ۱۳۶۶